SEURATOIMINTAOPAS 2019

Saatesanat ja taustaa
Tämä ohjeistus ja siihen kirjoitettu info on tarkoitettu avuksi ja opiksi kaikille niille, jotka seurassa jo toimivat tai siihen liittyvät. Olet sitten uusi pelaaja, juniorin vanhempi tai nappulan huoltaja, kannattajajäsen tai yhteistyökumppani. Tähän teokseen ovat seuratoimijat koonneet keskeisimmät MiKi:n toimintamallit ja niiden kuvaukset arkisen seuratyön sujumiseksi. Tämä opus päivitetään jokaiselle alkavalle uudelle pelikaudelle ja koskaan se ei ole valmis, vaan jatkuvasti päivitettävä työkalu.

Mikkelin Kissat ry on vuonna 1981 perustettu mikkeliläinen jalkapalloseura. Seuran tarkoitus ja olemassaolon perusta on lasten, nuorten ja aikuisten jalkapallon edistäminen ja kehittäminen. Tämä koskee harrastus- sekä kilpailutoimintaa. Ilman historian tuntemusta nykypäivä voi tuntua ontolta. Siksi on mielekästä todeta, että kissojen jalkapalloilullinen historia ulottuu aina 1900 luvun alkuun asti. Tuolloin Vauhti käynnisti lajin Mikkelissä ja toiminta jatkui MiPK:n kautta 1980 luvulle asti. Mikkelin Kissat ry on Suomen Palloliiton ( Kaakkois-Suomi ) jäsenseura sekä Työväen Urheiluliiton ( Savo-Karjala ) jäsenseura. Kaudella 2019 Mikkelin Kissat ry:n edustusjoukkue jatkaa Suomen Palloliiton Kakkosessa. Joukkue käyttää sarjatoiminnassa perinteitä huokuvaa nimeä Mikkelin Pallo-Kissat ( MiPK ), joka on perustettu 1946.


Arvot
Seuran arvojen määrittely tapahtui ensimmäisen kerran dokumentoidusti FootPass – seura-arvioinnin yhteydessä. Viisi tärkeintä arvoamme on yhteisesti määritelty seuraavasti:

# YHTEISÖLLISYYS = Yhteenkuuluvuuden tunne siitä, kuinka jalkapalloa tulisi opetella pelaamaan sekä tunne siitä, että kaikille halukkaille annetaan aidosti mahdollisuus osallistua.
# SUVAITSEVAISUUS
= Arvostamme erilaisuutta kentällä ja sen ulkopuolella, näemme sen mahdollisuutena oppia uutta.
# VASTUULLISUUS
= Ymmärrämme roolimme lasten ja nuorten kasvussa ja haluamme tukea sitä kaikin tavoin. Tiedostamme myös taloudelliset vastuumme.
# TAVOITTEELLISUUS
= Asetamme kaikille toiminnoille selkeät mittarit ja päämäärän riittävän pitkälle. Kannustamme kilpailemaan tavoitteellisesti.
# ROHKEUS
= Uskallamme ennakkoluulottomasti kokeilla uusia toimintamalleja ja –tapoja. Kannustamme pelaajia sekä valmentajia rohkeuteen myös kentällä.

1 # ORGANISAATIO
Ikäluokat

Toiminnassa mukana olevat ryhmät jakautuvat kolmeen eri ikävaiheeseen. Nämä ovat:

LEIKKIMAAILMA Nappulat -E11
- Nappulat ( 2012- 2014 )
- F8 juniorit ( 2011 )
- E10 juniorit ( 2009- 2010 )

KAVERIMAAILMA D12-C15
- D12 juniorit ( 2007- 2008 )
- C14 juniorit ( 2005-2006 )

TULEVAISUUSMAAILMA B + A + Edustusjoukkue
- B juniorit ( 2002-2004 )
- A juniorit ( 1999-2001 )
- Edustusjoukkue

Hallinto
Seuran toimisto palvelee osoitteessa: Mikkelin Kissat ry, Maaherrankatu 12, 50100 Mikkeli. Puhelin 044 593 6995 ja s-posti mikissat@mikkelinkissat.net. Seuran kotisivut ovat www.mikkelinkissat.net ja FaceBook sivut facebook.com/mikkelinkissat. Seuran Instagram tili on @mikkelinkissat. Edustusjoukkueen omat kotisivut ovat www.mikkelinpallokissat.fi

Toimisto on avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 10.00-14.00.

Junioripäällikö Tommi Ekmark
puh. 0400 378 998, tommi.ekmark@mikkelinkissat.net

Aineisto- ja ilmoitusmateriaalin toimitusosoite on:
toimisto@mikkelinkissat.net

Seuran ylintä päätösvaltaa käyttää yhdistyksen eli jäsenistön kokous. Näitä kokouksia ovat vuosittain pidettävät sääntömääräiset Kevät- ja Syyskokous. Toimintakausi seurassa on 1.1. - 31.12. Kevätkokous käsittelee mm. edellisen vuoden tilinpäätöksen. Syyskokous valitsee mm. puheenjohtajan ja seuran johtokunnan sekä vahvistaa talousarvion ja toimintasuunnitelman. Yhdistyksen kokouksiin osallistumaan oikeutettuja ovat kaikki jäsenmaksun maksaneet jäsenet. Johtokunnan toimikausi on yksi vuosi ja se kokoontuu n. kerran kuukaudessa. Johtokunnan jäsenet näkyvät seuran www-sivustolla kohdassa Organisaatio. Kutsuttuina johtokunnan kokouksiin tarpeen mukaan osallistuvat jäsenten lisäksi seuran toimihenkilöt ja työntekijät.

2 # MIKI NAPPULAT
Mikkelin Kissat ry järjestää ympäri vuoden Nappula- ja jalkapallokoulutoimintaa. Jalkapallokoulun kesäkausi järjestetään touko-syyskuussa ja talvikausi marras-huhtikuussa. Ohjaajina toimivat juniorivalmentajat ja apuohjaajina seuran vanhemmat juniorit. Ajankohtaiset lisätiedot ja tapahtumat www.mikkelinkissat.net kohdasta MiKi Nappulat.


3 # HARJOITTELU

Juniorijoukkueet harjoittelevat seuraavasti MiKi:n valmennuslinjan mukaisesti:

B juniorit 3-5 kertaa / viikko
C juniorit 3-4 kertaa / viikko
D juniorit 2-3 kertaa / viikko
E juniorit 2-3 kertaa / viikko
F juniorit 1-2 kertaa / viikko
Nappulat 1-2 kertaa / viikko + Jalkapallokoulutapahtumat

Lisäharjoitusryhmiä järjestetään tarpeiden ja resurssien mukaisesti. Näissä huomioidaan mahdollisimman kattavasti yhteistyö muiden jalkapalloseurojen kanssa. Näiden lisäksi maalivahdit harjoittelevat omana ryhmänään maalivahtivalmentajan johdolla. Kaikista ryhmistä lisätiedot saat junioripäälliköltä.

Harjoitus- ja pelikausi ajoittuu joulukuu – lokakuu väliselle ajalle. Marraskuu on ylimenokuukausi ja seuraavan kauden valmisteluun varattu ajanjakso. Joukkueharjoituksista taukoa suositellaan pidettäväksi ikäluokan tarpeet huomioiden kesä-heinäkuussa 1-3 viikkoa ja joulu-tammikuussa 1-2 viikkoa. Kaveri- ja Tulevaisuusmaailmassa ( D-A juniorit ) suositellaan lisäksi lyhyempiä taukoja pidettäviksi ympäri vuoden. Yksilöityä tietoa harjoittelusta saat vastuuvalmentajilta.

4 # OTTELUT JA TURNAUKSET
Joukkueita kehotetaan hyvissä ajoin suunnittelemaan tulevan kauden turnausmatkat. Ns. äkkilähtöjä kesken kauden tehtäviin yön yli turnauksiin ei suositella. Kun kustannukset ovat ajoissa selvillä, edesautamme siten kaikkien osallistumista turnaustapahtumiin. Nyrkkisääntönä on, että turnauksia / pelaaja tulisi vuodessa 3-5 kpl. Turnauksiin osallistumisen painopiste on kesäkaudella, jolloin talvilajien harrastajien osallistuminen tapahtumiin on helpompaa.

Kaikki joukkueet osallistuvat SPL:n Kaakkois-Suomen järjestämiin piirisarjoihin tai SPL:n järjestämiin sarjoihin. Nuorimmat juniorit osallistuvat mahdollisiin alue- tai korttelisarjoihin talvi- ja kesäkaudella. Tavoitellun sarjatason osallistumiselle sarjoihin määrittelevät yhdessä joukkueen vastuuvalmentaja ja junioripäällikkö.


5 # YHTEISJOUKKUEET

Muiden seurojen kanssa muodostettavat yhteisjoukkueet ovat mahdollisia, kun joku tai useampi seuraavista kriteereistä täyttyvät:

# Alueen jalkapallon yhteinen kehittyminen
# Pelaajien harrastuksen jatkon turvaaminen
# Valtakunnalliseen kilpailutoimintaan osallistuminen

Yhteisjoukkueen muodostamisesta päättävät vastuuvalmentajat yhdessä junioripäällikön kanssa. Yhteisjoukkueita muodostetaan tarvittaessa vain Mikkelin alueen seuroista. Lisäksi seura solmii tarpeellisen määrän Yhteistyöseurasopimuksia ( Tulevaisuusmaailma ) etenkin nuorten pelaajien kehittymistarpeisiin.

6 # EDUSTUSJOUKKUE
Seuran edustusjoukkue koostuu kaudella 2019 pelaajista, jotka haluavat kehittyä jalkapalloilijoina ja haluavat jatkaa tavoitteellista harjoittelua jalkapallon parissa. Edustusjoukkueella on oma vuosittainen talousarvio, jonka toteutumista valvoo johtokunta. Edustusjoukkueen pelaajat osallistuvat säännöllisesti seuran varainhankintaan talkootapahtumissa. Edustusjoukkueen vastuuvalmentajan esimiehenä toimii seuran puheenjohtaja tai muu erikseen nimetty johtokunnan jäsen. Edustusjoukkueen varainhankintaa koordinoi johtokunnan alaisuudessa toimiva Myyntiryhmä.7 # VANHEMMAT & LASTEN HUOLTAJAT

Ilman vanhempia ei olisi pelaajiakaan. Mikkelin Kissojen historiasta ja nykypäivästä löytyy monta arjen sankaritarinaa, joiden turvin toimintaa on viety eteenpäin vuosikymmenestä toiseen. Vanhemmat toimivat seurassamme monessa roolissa: valmentajina, ohjaajina, joukkueenjohtajina, huoltajina, kuljettajina, talkoolaisina, seuran luottamushenkilöinä, erotuomareina, pelinohjaajina, järjestysmiehinä jne. Tämä arvokas vapaaehtoistyö on elinehto lasten ja nuorten yhteisen harrastuksen hyväksi. Toivomme mahdollisimman monen vanhemman osallistumista tähän työhön.

Samaan hengenvetoon ymmärrämme, että kaikkien osalta se ei aina ole mahdollista. Siksi lasten ja nuorten asemaan toiminnassa ja pelikentällä tämä ei ole vaikuttava tekijä.

Valmennustehtäviin valittavat henkilöt päättää seuran johtokunta ja kaikista juniorivalmentajasopimuksista vastaa seuran junioripäällikkö. Muihin tehtäviin, kuten joukkueenjohtajat ja huoltajat, valitsevat vanhemmat keskuudestaan sopivimmat ja innokkaimmat ! Kaikille toimihenkilöille on seuran puolesta saatavilla koulutusta. Sopimusvalmentajille seura kustantaa SPL:n valmennuskoulutuksen UEFA B – tasolle asti.

Lasten harrastuksen tukemiseksi toivomme vanhemmilta mm. seuraavia asioita:

: ) Tutustu huolella seuran ja joukkueen infomateriaaliin ja tiedotteisiin, etenkin tähän Seuraoppaaseen.
: ) Kun tuot lapsen tapahtumiin, tuo ajoissa. Kannustetaan kaikkia mahdollisuuksien mukaan liikkumaan harjoitus- ja kotimatkat vaikka pyöräillen.
: ) Pienet pelaajat tarvitsevat ainakin apua varusteista huolehtimisesta, ehkä pukemisessakin.
: ) Kerro oman joukkueen joukkueenjohtajalle piilevistä kyvyistäsi talkootyössä, kaikki apu on tarpeen.
: ) Kimppakyydit tapahtumiin ovat järkeviä jo ympäristönkin kannalta.
: ) Pyri kertomaan mahdollisimman aikaisin, mikäli lapsi on pidemmän aikaa poissa harjoituksista matkan, loman tai muun syyn vuoksi.
: ) Mahdollisen seurasiirron ollessa ajankohtainen, ole yhteydessä ensin vastuuvalmentajaan. Hän juoksuttaa asiaa eteenpäin seurassa, joka käynnistää tarvittaessa eettiset keskustelut seurojen vastuutoimijoiden välillä. Tässä menettelyssä Mikkelin Kissat ry noudattaa SPL:n ohjeistusta.
: ) Reklamaatiot ja palautteet koskien junioritoimintaa käsittelee keskitetysti seuran junioripäällikkö. Otathan reilusti yhteyttä jos jokin askarruttaa !

Toimihenkilöiden rooleista, vastuista sekä toiminnan säännöistä joukkueen sisällä päätetään vuosittain vanhempien kanssa yhteisesti käytävissä Pelisääntökeskusteluissa. Kannattaa osallistua ja vaikuttaa !

8 # JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT
Seuran ja joukkueiden toimihenkilöt sekä pelaajat ovat itseoikeutettuja seuran maksuvelvollisia jäseniä. Tämän lisäksi he ovat velvollisia hoitamaan heille sovitut tehtävät annettujen ohjeiden ja sopimusten mukaisesti. Kun he esiintyvät seuran asuissa ja punavalkea kissalogo sykkii sydämen tahtiin, vaaditaan heiltä erityistä ryhdikkyyttä. Joukkueiden valmentajat, joukkueenjohtaja, huoltaja saavat käyttöönsä seuran myöntämän varustesetin.

Vastuuvalmentaja

 • Laatii koko kauden harjoitusohjelman tarvittaessa tutorin kanssa
 • Suunnittelee koko kauden kilpailuohjelman
 • Toimii esimerkkinä omassa toiminnassaan kaikille seuran junioreille
 • Hoitaa muut tehtävät valmentajasopimuksissa kuvatulla tavalla

Joukkueenjohtaja

 • 1-2 kpl jojo / joukkue, rekrytoivat tarvittaessa apuvoimia tarpeen mukaan vanhemmista
 • Johtaa joukkueen toimintaa kentän ulkopuolella
 • Vastaa joukkueen sisäisestä tiedotuksesta mm. vanhemmille
 • Joukkueen talousarvion laadinta ja vastuu taloudesta seuran hallinnolle
 • Osallistuu yhdessä valmentajan kanssa uuden pelaajan vastaanottamiseen joukkueeseen
 • Koordinoi Pelipassien hankintaa pelaajille

Huoltaja

 • Huolehtii joukkueen EA-tarvikkeista ja harjoitusvälineistä
 • Huolehtii pelivarusteiden ja tarvikkeiden hankinnasta seuran määrittelemällä tavalla
 • ” Kentällä eka kentällä vika ”


Rahastonhoitaja / Taloudenhoitaja

 • Pääsääntöisesti joukkueenjohtaja vastaa näistä toiminnoista, voidaan kuitenkin valita myös eri henkilö työtä helpottamaan.
 • Toimii seuran taloudenhoitajan ( Tilitoimisto ) ja joukkueenjohtajan ohjeistuksen mukaan


9 # JUNIORIJOUKKUEIDEN TALOUS

Seuran johtokunta avaa päätöksillään kaikille juniorijoukkueille omat pankkitilit. Näihin tileihin määrätään henkilöt, joilla on käyttöoikeudet maksuliikenteen hoitamiseksi. Kaikki maksuliikenne tapahtuu pankkitilien kautta. Joukkueilla ei voi olla muita tilejä. Maksuliikenteestä pidetään kirjaa ja kirjanpito tositteineen tulee olla säännösten mukainen. Tiliotteet ja tositteet tulee toimittaa viipymättä seuran toimistolle, josta ne juoksutetaan edelleen tilitoimistoon.

Joukkueita kannustetaan tekemään toimintakaudelleen toimintasuunnitelmaan pohjautuvan talousarvion, joka hyväksytään yhdessä vanhempien kanssa. Huomattavaa on, että kaikki talkoilla ja myyntituotoilla hankittu joukkueen raha on seuran omaisuutta, joka on joukkueen käytössä. Mikäli pelaaja vaihtaa joukkuetta tai seuraa, rahat eivät siirry pelaajan mukana.

Mikäli joukkueet hankkivat omia yhteistyökumppaneita tai mainostajia mm. peliasuihin, on siitä aina etukäteen neuvoteltava koko seuran varainhankintaa koordinoivan Myyntiryhmän kanssa. Näin vältämme mahdolliset päällekkäisyydet. Ilman tätä menettelyä toimivat joukkueet ovat velvoitettuja tilittämään koko sopimussummaa vastaavan tuoton seuralle.


10 # JALKAPALLOVARUSTEET

Peliasu
Edustusjoukkueen kotipeliasu on punainen ( housut valkoinen ). Juniorijoukkueiden uudet hankittavat peliasut ovat ainoastaan punaisia ( housut ja sukat voivat olla myös valkoinen ). Tärkeintä ovat sopivuus, yhtenäisyys ja sopimusmerkkimme eli UMBRO.

Pelipaidan kustantaa seura. Tämä on useimmiten edelliseltä ikäluokalta käytöstä poistunut paitasarja ja useimmiten punainen. Nämä paidat ovat ilman nimipainatuksia. Mikäli joukkue haluaa nimelliset paidat, vastaa se kaikista paitojen hankinta- ja painatuskustannuksista itse. Pelihousut ja –sukat, säärisuojukset, kengät, colleget, tuulipuvut jne. kustantavat pelaajat itse joukkueen sopimalla tavalla. Vaatemerkkinä hyväksytään vain UMBRO, kengät ovat vapaavalintaiset. Pallon pelaaja saa käyttöönsä seuralta ja pallo palautetaan, kun se jää pieneksi tai ura loppuu.

Harjoitusvarusteet kuten liivit, kartiot, pallopumput, EA-laukku jne. joukkueet saavat käyttöönsä seuralta. Varusteet palautetaan aikanaan huoltajien toimesta seuralle.

Seuravarusteiden ostopaikka on kausittain vahvistettava sopimuskumppani. Laskutusostoja voivat seuralle tehdä ainoastaan puheenjohtajan tai junioripäällikön valtuuttamat henkilöt. Joukkueet maksavat ostoksensa käteisellä / joukkueen pankkikortilla. Uusin UMBRO mallisto on käytössä pelikaudet 2017 – 2019.11 # TOIMINTAMAKSUT

Joukkuemaksut 2019
Seuran syyskokous vahvistaa vuosittain toimintaan osallistuvien junioreiden toimintamaksut. Tällä maksulla katetaan joukkueiden perustarpeet harjoittelulle, varusteille, ohjaukselle jne.

A juniorit 500 EUR
B juniorit 500 EUR
C14 juniorit 450 EUR
D12 juniorit 400 EUR
E10 juniorit 300 EUR
F8 juniorit 250 EUR
Nappula talvi 50 EUR

Nappuloiden kesäkauden maksu vahvistuu keväällä 2019.


Sisaralennus -30 % lasketaan saman talouden nuoremman kissajunnarin joukkuemaksusta. Samasta taloudesta tuleva 3. tai useampi peluri on oikeutettu 100 % alennukseen joukkuemaksusta. Sisaralennus ei koske jäsenmaksua.
Toimintamaksut sisältävät :

 • valmennuksen ja ohjauksen ikäluokittain
 • joukkueiden kenttä- ja salivuorot
 • harjoitusvarusteet ml. pallot, liivit, kartiot, pallopumput, pallopussit
 • pelipaidat joukkueen käyttöön
 • osallistumismaksun ( 1 / joukkue / kausi ) Suomen Palloliiton sarjaan / Kaakkois-Suomen Piirin sarjaan / Mikkelin alueen junnu- tai kortteliliigaan
 • Kaakkois-Suomen piirijoukkueen, Aluejoukkueen ja SPL:n Maajoukkueen leirimaksut
 • seuran toimistopalvelut ja viestintä
 • seuran jäsenille neuvotellut edut mm. urheilu- ja vapaa-ajanvälineistä
 • seuran jäsenmaksun 20 EUR.
 • vapaa pääsy edustusjoukkueen kotiotteluihin


Toimintamaksu veloitetaan yhdellä laskulla tai useammassa tasaerässä kauden aikana. Tämän lisäksi joukkueella on toki muitakin kuluja, joiden kattamiseksi tehdään varainhankintaa tarpeen mukaan.

Tärkeänä periaatteena seurassamme on, että kenenkään lapsen tai nuoren harrastus ei saa loppua pelkästään rahan puutteeseen.

Lisenssi/Pelipassi
Kaikilla seuraan kuuluvilla pelaajilla on oltava Pelipassi. Vaihtoehtoja tarpeiden mukaisesti löytyy osoitteesta www.palloliitto.fi kohdasta Osta Pelipassi. Pelaajat ja vanhemmat ostavat Pelipassit itsenäisesti joukkueenjohtajan antamien ohjeiden mukaisesti.

12. SEURAN YHTEISET TALKOOT & VARAINHANKINTA
Yhä kasvavien kulujen lisääntyessä ja toiminnan monipuolistuessa ovat kaikki joukkueet ( ml. edustusjoukkue ) velvoitettuja osallistumaan ainakin seuraaviin varainhankintakokonaisuuksiin kaudella 2019:

XXXIII Mikkeli Turnaus 29.-30.6.2019

Talkoiden ja yhdessä järjestettyjen tapahtumien tuotto jakaantuu joukkueiden ja seuran kesken johtokunnan tekemän vuosittaisen jakopäätöksen mukaan.13. SINETTISEURA

Mikkelin Kissat ry on ollut jalkapallon Nuori Suomi Sinettiseura vuodesta 2002 alkaen. Sinetti on tunnustus ja laatupalkinto työstä lasten ja nuorten hyväksi. Vuodesta 2013 lähtien on Nuori Suomi ry kuulunut suurempaan yhteiseen liikunnan kattojärjestöön VALO ry.

14. www.mikkelinkissat.net – SIVUSTO

Osoitteesta löydät ajankohtaisimmat tapahtumat, seuratiedotteet, ottelujen tulokset, yhteystiedot sekä paljon muuta materiaalia, joista useimmille meistä on hyötyä arjen askareissa lasten kanssa. Toivomme, että jokainen joukkue täyttää sivujaan etenkin värikkäillä kuvilla ja jutuilla onnistumisista yhdessä, hienoista tapahtumista ja yhteisistä tilaisuuksista !

Jokaisen joukkueen omalla sivustolla näkyy tulevat harjoitus- ja ottelutapahtumat tarvittavine tietoineen. Näitä tietoja joukkueet voivat täydentää oman käytänteensä mukaisesti muilla viestintäpalveluilla. Lisätiedot joukkueenjohtajalta. Seuran sisäinen viestintä sekä joukkueiden sisäinen viestintä vanhemmile tapahtuu pääasiassa sähköpostilla.

Mikkelin Kissojen junnujen ja Mikkelin Pallo-Kissojen pelikautta ja tapahtumia voit seurata Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/mikkelinkissat sekä Instagramissa @mikkelinkissat #kissatmikkeli

Käypä tykkäämässä !

Mukavaa pelikautta 2019 !

MIKKELIN KISSAT RY
   
Lisää uutisia
Mikkelin Kissat
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat